Zelf testen op Digitale Toegankelijkheid

Om de puntjes op de i te hóúden!

Een training gericht op het leren testen van veel voorkomende toegankelijkheidsproblemen, zodat je weet hoe je je website toegankelijk kan houden door de jaren heen. Door middel van vele tips, tools en informatie leer je problemen te herkennen en ze aan te pakken of voortaan te voorkomen.

Hoera, Een nieuwe website!

Jullie hebben zojuist een nieuwe website gelanceerd. Vanaf het prille begin hebben jullie besloten om toegankelijkheid een belangrijke plek te geven in het proces. Het resultaat mag er dan ook wezen! Een website ontworpen en getest om voor iedereen te werken.

Jullie hebben een audit laten uitvoeren om er zeker van te zijn dat alles klopt en je hebt deze informatie verwerkt in je toegankelijkheidsverklaring en gepubliceerd.

Nu wil je natuurlijk kunnen zorgen dat dit zo blijft! Jullie gaan immers aan de slag, het werk gaat door, en er komt allemaal nieuwe inhoud beschikbaar. Hoe ga je ervoor zorgen dat alles toegankelijk blijft?

De bestaande websites inventariseren

Stel, jullie organisatie heeft meerdere websites online staan, misschien wel tientallen! Dan kan het een grote uitdaging zijn om hiermee aan de slag te gaan. Een oplossing kan zijn om voor de websites eerst een Quickscan aan te vragen. Hiermee krijg je een goed eerste inzicht in de status rondom toegankelijkheid van de website. Vaak kan de informatie uit de quickscan op een wat later tijdstip meegenomen worden in een audit.

Je kunt er ook voor kiezen om zelf iemand in je organisatie te leren hoe je deze eerste laag aan informatie kunt verzamelen. Daarvoor is deze training zelf toegankelijkheid testen een goed startpunt. Je krijgt inzicht in veel van de grootste problemen die een website ontoegankelijk maken en kunt aan de hand van deze informatie prioriteit en vervolgstappen gaan plannen zoals op (laten) lossen, vervangen of misschien wel offline halen.

Interesse? Neem contact op en we kijken samen naar de beste oplossing voor jullie situatie.