Contact

Ik help je graag naar digitale toegankelijkheid!

Update

Momenteel ben ik als Head of Accessibility betrokken bij het toegankelijkheidswerk van Nomensa. Daarom bied ik op dit moment vanuit Toegankelijk Online geen diensten aan.

Nomensa is een full-service agency, waar toegankelijkheid aan de basis ligt van alles wat we doen. Al sinds het oprichting, nu meer dan 20 jaar geleden, heeft het een stevige plek in onze dienstverlening. Als organisatie zijn we ook nauw betrokken bij de totstandkoming van de WCAG en internationale wet- en regelgeving.

Wil je graag met ons samenwerken en mijn expertise gebruiken om te werken aan toegankelijke producten en diensten, neem dan vooral contact op! We bespreken graag de mogelijkheden.

Je kunt contact met ons opnemen door een mail te sturen naar hello (at) nomensa.comor gebruik het formulier hieronder om direct met mij in contact te komen.

Wie ben ik?

Na een jeugd vol computers, spelletjes, programmeren en websites bouwen was een IT-opleiding geen verrassing. Daarna volgde nog een studie 'Social Work'. Het is die combinatie van mens en techniek, die voor mij een grote drijfveer is en digitale toegankelijkheid brengt die twee prachtig samen.

Tijdens mijn studie ontwikkelde ik RSI-klachten. Ondanks de beperkingen die dat met zich mee bracht, ontdekte ik een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden. In de eerste jaren werd spraakbedieningssoftware een belangrijk hulpmiddel. Het stond allemaal nog in de kinderschoenen en uren lang heb ik woordjes zitten dicteren om het systeem mijn stem te leren herkennen.

Het was (en is) echter verre van perfect. Ik liep al snel tegen problemen aan omdat software en websites niet toegankelijk waren. Ik kon ze daardoor vaak niet anders dan met een muis bedienen.

In mijn werk ben ik daardoor extra aandacht gaan besteden aan digitale toegankelijkheid. Eerst als frontend developer bij het maken van nieuwe websites, later ook in advies en trainingen. Zo heb ik mijzelf de afgelopen 15 jaar kunnen specialiseren in digitale toegankelijkheid, op technisch vlak en ook als ervaringsdeskundige.

Ik ben een echt mensen-mens en zie digitale toegankelijkheid als een team inspanning, iets wat je niet alleen klaart. Dus als je werk wilt maken van digitale toegankelijkheid in je organisatie of team, dan hoor ik graag van je! 

Je kunt me bereiken via onderstaande gegevens of door het contactformulier te gebruiken. Ik kijk ernaar uit om van je te horen!

Contactgegevens

Toegankelijk Online

Ronny Hendriks

Tel: +31 6 5115 6244

E-mail: info (at) toegankelijkonline.nl

Adresgegevens:

Sint Hubertus 35

6713 JN

Ede, Nederland

Bedrijfsgegevens:

BTW nr: NL001771825B60

KVK nr: 52327558

Profielfoto Ronny Hendriks

Contactformulier