Trainingen

Van bootcamp tot deep-dive en van redacteur tot ontwikkelaar, ik leer je graag meer over digitale toegankelijkheid!

Bootcamp Digitale Toegankelijkheid

De Bootcamp Digitale Toegankelijkheid is een training waarin er een mooie kennislaag binnen je organisatie gelegd wordt rondom digitale toegankelijkheid. Waar de bewustwordingssessies vooral bedoeld zijn om een brede groep meer inzicht te geven in wat digitale toegankelijkheid inhoudt, gaat deze bootcamp een stap verder.

Door dieper in te gaan op de WCAG richtlijnen en concepten als Inclusive Design (Inclusief Vormgeven) worden jullie vaardigheden om websites en andere webcontent te ontwikkelen die voor iedereen bruikbaar zijn, vergroot. 

We kijken naar wat een website nou toegankelijk maakt en hoe je dat doel kunt bereiken. Ook nemen we de inhoud onder de sloep, hoe maak je nu begrijpelijke content?

Hoe houdt je, als je straks een toegankelijke website hebt, deze toegankelijk? Hoe ga je als organisatie om met nieuwe producten die je aanschaft? Waar moet je naar vragen en hoe controleer je dat?

Qua invulling is de bootcamp te combineren met elementen uit de bewustwordingssessies. Zo kan er een gedeelte iemand uit de doelgroep aanschuiven voor een demonstratie en vragen.

Toegankelijke basis leggen?

Wil je in je organisatie een goede basis leggen over digitale toegankelijkheid? Maak dan snel een afspraak!

Technische training digitale toegankelijkheid

Als je je team wilt voorzien van de juiste kennis om toegankelijkheid meteen vanaf de basis in te bouwen, dan is de Tech Bootcamp er speciaal voor jullie!

We beginnen bij een stukje basis over wat digitale toegankelijkheid inhoudt. Daarna kijken we wat je op technisch vlak allemaal kunt doen om ervoor te zorgen dat de code die je schrijft voor iedereen goed werkt. We behandelen bijvoorbeeld verschillende soorten web elementen en technieken zoals WAI-ARIA en duiken in de WCAG richtlijnen.

Tevens leren jullie een reeks aan tips en technieken om je product tijdens het ontwikkelen al te kunnen testen. Zo kun je er zeker van zijn dat wat je bouwt daadwerkelijk goed bruikbaar is in verschillende situaties. We bekijken de grootste struikelblokken en je leert de basis van werken met voorlees software.

Ik bespreek graag de mogelijkheden met je om je team naar een hoger niveau te tillen. Neem contact op en voor je het weet bouwen jullie toegankelijkheid vanaf het begin in!

Technische kennis vergroten?

Wil je jullie technische kennis vergroten en alles te weten komen over de WCAG, WAI-ARIA, het schrijven van toegankelijke code en leren testen tijdens de development cycle?

Training testen op digitale toegankelijkheid

Je wilt graag zelf de eerste fouten al leren herkennen en kunnen aangeven wat een goede oplossingsrichting is. Deze praktische training, gericht op het zelfstandig leren testen van veel voorkomende toegankelijkheidsproblemen, geeft je daarin een goede start. Na deze training weet je hoe je de website op hoofdlijnen kunt beoordelen en toegankelijk kan houden door de jaren heen. Door middel van veel tips, tools en informatie leer je problemen te herkennen en ze aan te pakken of voortaan te voorkomen.

Na een introductie gaan jullie, onder begeleiding, zelf op onderzoek uit. We testen voor jullie relevante websites en jullie leren hoe je je bevindingen op een goede manier documenteert. Zodoende is er na de training een duidelijke lijst om praktisch mee aan de slag te kunnen.

Zelf leren testen?

Je wilt zelf leren hoe je op hoofdlijnen je websites kunt beoordelen binnen je organisatie? Dan is deze training ideaal voor jou!

Maatwerk of in-company

Alle trainingen zijn in maatwerk vorm en in-company mogelijk. Wil je bijvoorbeeld als je ontwikkelaars bijscholen op het gebied van accessibility? Dan is een in-company training een slimme en voordelige keuze.

Uiteraard kunnen we in overleg een eigen programma samenstellen, compleet ingericht op jullie specifieke wensen en behoeften.

In-company of maatwerk nodig?

Neem contact op voor een scherpe offerte op een maatwerk of in-company training! We komen samen tot een perfect passend resultaat.