Bootcamp Digitale Toegankelijkheid

Een goede basis om op te bouwen

De Bootcamp Digitale Toegankelijkheid is een training waarin er een mooie kennislaag binnen je organisatie gelegd wordt rondom digitale toegankelijkheid. Waar de bewustwordingssessies vooral bedoeld zijn om een breede groep meer inzicht te geven in wat digitale toegankelijkheid inhoudt, gaat deze bootcamp een stap verder.

een stapje dieper

Door dieper in te gaan op de WCAG richtlijnen en concepten als Inclusive Design (Inclusief Vormgeven) worden jullie vaardigheden om websites te bouwen die voor iedereen bruikbaar zijn vergroot. We kijken naar wat een website nou toegankelijk maakt en hoe je dat doel kunt bereiken. Ook nemen we de inhoud onder de sloep, hoe maak je nu begrijpelijke content?

En wat als je straks, na al je harde werk, een toegankelijke website hebt, hoe houdt je dat dan zo? Nu werk je misschien nog aan het verbeteren van een product dat je al hebt, Maar hoe ga je als organisatie om met nieuwe producten die je aanschaft? Waar moet je naar vragen en hoe controleer je dat?

Qua invulling is de bootcamp te combineren met elementen uit de bewustwordingssessies. Zo kan er een gedeelte iemand uit de doelgroep aanschuiven voor een demonstratie en vragen.

Wil je het kennisniveau rond digitale toegankelijkheid binnen je organisatie naar een hoger niveau tillen? Dan is deze bootcamp de uitgelezen kans. Neem eens contact op en ik bespreek graag de mogelijkheden met je!

Technische versie

Speciaal voor je team van ontwikkelaars is er een Tech Bootcamp waarin we veel meer de technische kant van digitale toegankelijkheid behandelen.